Goed op weg met autorijles

in regio Veendam

Een rijbewijs maakt je vrij. Jij bepaalt waar je rijdt (als je het maar veilig doet) en waar je naartoe gaat. Jij bent de baas achter het stuur.
De rijschool bereidt je voor op deze vrijheid. Klaar voor de start?

Autorijlessen (schakel of automaat)

Wij halen je op van je huis, je school of je werk en we gaan (zodra je op niveau zit) naar Winschoten omdat daar uiteindelijk ook het examen wordt afgenomen.

Lessen
In de eerste lessen gaan we werken aan de voertuigbediening en voertuigbeheersing. In de daaropvolgende lessen besteden we aandacht aan de beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties. Waaronder bijzondere verrichtingen. Vervolgens komen de beheersing van complexere verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties aan de orde.

Hierna begin je al aardig op examenniveau te komen. We brengen theorie en praktijk samen. Tijdens deze lessen nemen we het veilig en verantwoord deelnemen aan het verkeer  onder de loep. Wanneer je al deze onderdelen goed beheerst, is het tijd voor je examen.

Rijangst en faalangst

Je kunt plotseling of geleidelijk angst krijgen voor autorijden. Ook wanneer je langere tijd niet hebt gereden of onzeker bent in het verkeer. We leren hoe je hiermee om kunt gaan, zodat je (weer) ontspannen en met plezier achter het stuur zit.

Rijles vanaf 16,5 jaar

Sta je te popelen om te beginnen? Dat komt goed uit. Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar.

Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kun je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van een door jouzelf gekozen coach zoals je ouders en je zus. Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe vet is dat?

Veel geslaagden gingen je al voor!

Hoe werkt het?

Om mee te doen aan 2toDrive kun je de volgende stappen volgen:

 • Ben jij 16 jaar? Je mag vandaag al starten met het halen van je theorie-examen.
 • Vanaf 16,5 jaar mag je autorijlessen volgen en kun je de begeleiderspas aanvragen.
 • Ben je 17 jaar geworden? Hoera, dan mag je rijexamen doen.
 • Heb je je rijbewijs gehaald? Tot je 18e mag je in de auto rijden samen met je coach(es).
 • Ben je 18 jaar geworden? Veel plezier, je mag vanaf vandaag zelfstandig de weg op.

2drive

Vraag een begeleiderspas aan

Wanneer je meedoet aan 2toDrive, heb je een begeleiderspas nodig. Je mag deze pas aanvragen vanaf 16,5 jaar. Je coaches melden zich eerst aan bij 2toDrive. Daarna kun jij de begeleiderspas aanvragen. Je kunt een rijbewijs aanvragen bij de gemeente met je begeleiderspas. Meld je aan met DigiD. Dit is jouw digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef dit nummer nooit aan een ander. De kosten voor het aanvragen van je begeleiderspas betaal je direct via iDEAL.

Voorkom onnodige kosten
Let op! Voor jij de begeleiderspas aanvraagt, moeten je coaches zich hebben aangemeld. Wil je na het aanvragen van je begeleiderspas nog meer coaches toevoegen? Dan moet er helaas een nieuwe pas worden gemaakt. Dat is jammer, want het brengt de nodige kosten met zich mee. Bedenk dus eerst goed wie je op wilt geven voor de pas.

Tussentijdse toets

 • Alvast wennen aan een examensituatie?
 • Tips van een officiële CBR-examinator?
 • Vrijstelling verdienen?

Vraag een tussentijdse toets aan en voel hoe het is om het praktijkexamen te doen. De toets is mogelijk vanaf 16,5 jaar en duurt 55 minuten.

Vrijstelling

Verdien een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen. Dat werkt in je voordeel tijdens het echte examen. Je examinator toetst je dan namelijk niet meer op de bijzondere verrichtingen. De vrijstelling is alleen geldig voor het eerstvolgende praktijkexamen.

Ben je niet geslaagd? Dan moet je bij het herexamen wel bijzondere verrichtingen doen.

Praktijkexamen

Afrijden volgens de reguliere weg. Dit rijexamen is mogelijk vanaf 17 jaar en duurt 55 minuten. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig rijdt, of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.

De examinator let onder meer op:

 • Beheers je de auto?
 • Verleen je goed voorrang?
 • Hoe haal je in?
 • Voeg je goed in- en uit?
 • Hoe gedraag jij je op kruispunten en rotondes?
 • Beheers je de bijzondere verrichtingen?

Gaat (vrijwel) alles goed? Dan ben je geslaagd.

rijexamen

Faalangstexamen

Laat je niet tegenhouden door je onzekerheid. Je kunt examen doen op jouw manier. De examinator is gespecialiseerd in mensen met faalangst en stelt je op je gemak.

Net even rustiger
Tijdens je rit is het bijvoorbeeld mogelijk om een time-out te vragen. Je wordt op dezelfde onderwerpen getoetst als bij een normaal examen, maar je krijgt hier meer de tijd voor. In totaal heb je 80 minuten voor dit examen. Ook dit examen is mogelijk vanaf 17 jaar. De kosten voor dit examen zijn wel hoger dan voor het gewone praktijkexamen.

BNOR-examen

Heb je 4 keer rijexamen gedaan en ben je nog niet geslaagd? Dan mag je een speciaal examen doen. Dit noemen we een 'nader onderzoek rijvaardigheid' (BNOR). Het is te vergelijken met een faalangstexamen. Het examen is precies hetzelfde als het reguliere examen, maar je krijgt meer tijd en begeleiding.

Pakket 1

€ 1.675,00 zonder TTT
€ 1.845,00 met TTT

Bekijk het pakket →
Pakket 2

€ 1.915,00 zonder TTT
€ 2.085,00 met TTT

Bekijk het pakket →
Pakket 3

€ 2.155,00 zonder TTT
€ 2.325,00 met TTT

Bekijk het pakket →

Rijschool Henk Smit VOF

Rijschool Henk Smit VOF
Oostlaan 48
9642 PV Veendam
KvK nr:02088665
IBAN NL21 ABNA 0618 6376 64
CBR Rijschoolnummer 3257Z8

Routebeschrijving

Contactgegevens

✆ 0598 – 636 276
✆ 06 – 407 704 76
✉ info@rijschoolhenksmit.nl

Privacyverklaring 

Werktijden

Maandag 08:00-19:00
Dinsdag 08:00-19:00
Woensdag 08:00-19:00
Donderdag 08:00-19:00
Vrijdag 08:00-19:00
Zaterdag & zondag Gesloten